(top) 5 Geluksmomentjes met wasluiers

(top) 5 Geluksmomentjes met wasluiers

Vorige keer schreef ik over de kak momentjes die ik soms heb met de luiers, maar eigenlijk verdwijnen die in het niet als ik alle geluksmomentjes zou opschrijven. Om het in evenwicht te houden volgt hier mijn top 5, ik had er nog veel meer kunnen bedenken!

Een. (en ook echt met stip op 1): De luiers aanschaffen.

Ieder doet het op zijn eigen manier op zijn eigen tijd. Voor mij begon het hele avontuur (ja dat is het inmiddels echt geworden =)) met zo’n 12 voorgevormde luiers met 4 overbroekjes. Het moment dat ik die doos binnenkreeg; fan-tas-tisch. Helemaal gelukkig. Het zou kunnen komen van de zwangerschapshormonen maar het zou evengoed echt van de luiers kunnen zijn. Prachtig nieuwe, zachte luiers. In mooie printjes. Met nog mooiere overbroekjes. En een wetbag. En een verschoningsmatje. Ik heb het zelfs even uitgestald op het dressoir, haha, net zoals je dat soms met de kado’s van je verjaardag doet. Idioot als je bijna 34 bent, maar toch (tell me, dat doen jullie toch ook?).

Een paar maanden daarna bestelde ik de rest. Allerlei soorten en printjes. Zo.ontzettend.leuk. Na deze grote aanschaf waren er helaas nog maar een paar moment waarop ik iets nieuws kon bestellen: nachtluiers, grotere zwemluier en hier en daar een onweerstaanbaar printje.

Twee. Geen pampers in huis.

Het niet hoeven bestellen (en dus ook niet sjouwen) van pampers. Geen luieremmer voor pampers op de kamer van Suze. Geen weeïge pamper geur op de bovenverdieping. Het niet hoeven wegbrengen van deze pampers in de restcontainer verderop in de straat.

Need I say more?

Drie. Luiers thuis en in de zomer.

Heerlijk genieten vind ik dat, als ze alleen aan haar luier genoeg heeft (of alleen met een shirtje erop). Zo schattig om te zien hoeveel foto’s ik al heb van Suze in verschillende fases van haar leventje met dezelfde luier. Ze steelt altijd de show, waar we ook zijn, met die mooie lieve printjes.

Vier. Contact met mede wasluier moeders

Nooit over nagedacht. Logisch dat je (leuk) contact hebt met andere moeders over alles wat zo’n kleintje met zich meebrengt qua gespreksstof. Ook logisch dat het een positieve vibe geeft wanneer je beide dezelfde ideeën hebt over luiers. Maar dat het zo’n hechte groep zou zijn waarin ik terecht zou komen had ik niet kunnen bedenken. Als onderdeel van het Nappy’s team heb ik zoveel contact met moeders waar ik mijn luier enthousiasme kan delen. En daar ontstaat meteen een soort pact wat je sluit met mede-moeders. Je kunt met alles bij ze terecht. Heerlijk, ik gun iedere moeder zo’n groep moeders om zich heen.

Vijf. Enthousiasme van Suze die een luier mag kiezen

In het begin was het natuurlijk vooral mijn enthousiasme. Luier met cactussen (kak-tussen =p), roosjes, madeliefjes. Nu is het vooral Suze die echt helemaal voor een bepaalde luier gaat. Ik houd er 2 voor, zij kiest de mooiste uit. Zegt de laatste weken ook steeds: ‘deze mooi mama’. Ik heb zelf gelukkig de selectie kunnen maken, waardoor ze altijd een leuke luier aan heeft. Al is de luier met koeien ineens zeer populair wat voorheen niet helemaal het geval was haha. Gelukkig staat de flamingo luier bij ons beide met stip op 1!

Zelfde luier, zelfde kind