Review: Lighthouse Kids Company AIO, slank, mooi….perfect?

Review: Lighthouse Kids Company AIO, slank, mooi….perfect?

Je hebt luiers en luiers. Sommige zijn handig en praktisch, andere zijn zo mooi dat je ze meteen wilt aanschaffen en het liefst elke dag omdoet bij je kleintje. De Lighthouse Kids Company AIO is er zo een. Hij lijkt slank, de printjes zijn prachtig mooi. Maar: is het eigenlijk ook een goede en fijne luier? Ik testte hem voor jou!

Naam:              Lighthouse Kids Company AIO Light

Merk:               Lighthouse Kids Company

Type luier:        All-in-one, drukknoopjes

Prijs:                €27,95

Maat:               van ongeveer 3 tot 15,5 kg

Lighthouse Kids Company AIOAbsorptievermogen & Droogtijd

De inlegger bestaat uit 4 lagen doordat je deze dubbelvouwt. Er zit een extra inlegger bij van bamboe. Vanzelfsprekend neemt de luier meer op met de extra inlegger.

Droogtijd 4* , Vochtopname 3* (beide op een schaal van 5*)

Bijzonderheden

De luier zou ‘superslank’ vallen en heeft een inlegger die zowel uit bamboe als fleece bestaat, waardoor je kunt kiezen welke laag je tegen de billetjes van je kleintje doet.

Eerste indruk

De print is echt mooi, heldere kleuren en de luier ziet er gewoon prachtig uit! Het systeem van de inlegger die vastzit vind ik prettig, zo weet ik altijd wat erbij hoort. De inlegger die los erbij zit houd ik eerst nog apart.

Gebruikservaring

Na het wassen valt me op dat de inleggers erg zijn gekrompen!
Binnenkant Lightouse AIOIk schrik er eigenlijk een beetje van. Hopelijk is dit niet erg voor het absorptievermogen.

Als ik de luier om doe zie ik dat hij inderdaad super smal is tussen de beentjes. Suze kan er makkelijk een strakke legging overheen, en dat is echt fijn want dit lukt lang niet altijd. Zeg maar hoi tegen de hippe kleertjes! Het is fijn dat ik zelf kan kiezen welke kant ik tegen de billen doe.

De luier sluit meteen goed en gaat makkelijk dicht, de drukknoopjes doen het fijn. Hier vind ik soms ook wel verschil tussen zitten.

Na een paar keer gebruiken merk ik dat deze luier echt prima voldoet qua absorptie. Dat het gekrompen is ben ik al snel vergeten. Natuurlijk maakt het uit hoeveel je kindje plast, maar voor zo’n slanke luier ben ik onder de indruk! Wel doe ik al gauw de extra inlegger ertussen, want de luier is dan nog steeds geen groot pakket en het absorbeert beter.

Na het wassen droogt de luier vrij snel, hij is in een half dagje aan mijn wasrek goed droog.

Printjes

Momenteel zijn er van de AIO vier verschillende printjes te krijgen bij Nappy's.nl.  De printjes die er zijn, zijn net als de ‘Light’ mooi vormgegeven en de zwarte met oranje knopen heeft een stoer karakter. Van de overbroekjes zijn er nog meer verschillende. Of die ook zo fijn zijn…? Dat weet ik nog niet, die heb ik nog niet getest. Wie weet een volgende keer. 

* Op de site van Nappy's.nl staat een tabel met de precieze absorptie, dit kan je vooral helpen luiers te vergelijken.