Ode, gewoon aan de mama's

Zoals velen van jullie al wel weten is Ilka, de grote baas van Nappy’s.nl, op woensdag 14 maart bevallen van het nieuwste en kleinste lid van haar gezin. Ik besloot een openbare brief te schrijven aan haar die wellicht op meer mama’s van toepassing zou kunnen zijn. Enjoy!
Oh en: Gefeliciteerd lieve Ilka en alle mannen in huize Nappy’s.nl!

Hoi leuk vrouwmens!

Wauw Ilk, je bent nu gewoon mama van drie. Wat een rijkdom, liefde, geluk. Je bent vast ook heleboel gebroken nachten rijker ;) Heer-lijk, zo’n lief klein hummeltje erbij. Hoe vinden de jongens het? En lukt het genieten een beetje? Alleen die lieve newborn luiers lijken mij al genieten. Welke zijn favoriet? Ik maak meteen notities ;)

Maar jeetje, drie kinderen. Ik heb mijn handen nu al wel aardig vol aan onze eerste, en tevens enige, dochter. Jij moet op dagelijkse basis toch minstens twee paar handen te kort komen met drie van die draakjes. Het lijkt me trouwens wel oprecht geweldig, meer dan 1 mini, en mijn wens voor een tweede kindje steek ik al tijden niet meer onder stoelen of banken. Maar ik moet ook bekennen dat het mij ook spannend en druk lijkt. Voor tips houd ik me dus aanbevolen!

En ook jeetje, drie kinderen plús Nappy’s.nl en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen het inpakken van al die leuke bestellingen, maar ook alles dat achter de schermen gebeurt. En het gaat allemaal met zoveel liefde, maar ik durf ook best te gokken dat je tien keer zoveel liefde hebt voor je mini’s. Hoe doe je dat dan? Die kostbare tijd verdelen? Hoe doe je dat sowieso met baby R. erbij? Ik herinner me vooral het onmogelijk vaak verschonen, voeden en kroelen van die eerste periode en ik las dat Nappy’s.nl alweer aan het verzenden is. Hoe dan? Hoe doen andere moeders dat überhaupt? Het moederschap zelf vind ik namelijk top, maar dat je er van alles naast moet doen is dan juist hetgeen zo tegenvalt af en toe.

Ik heb er bewondering voor, voor jou en hoe je alles runt. Hoe je Nappy’s.nl hebt uitgebouwd tot zo’n geliefd bedrijf met zoveel mooie merken in de digitale winkel. Waar klanten keer op keer weer willen bestellen omdat de service zo geweldig en persoonlijk is. Een webshop waar ik zelf, nadat ik 1x heb besteld, niet meer van ben afgeweken omdat juist dát mij allemaal zo enorm aansprak. Een bedrijf dat nu een blogger, duizendpoot Nicole die het team komt versterken en een hele hoop consulenten rijker is. Simpelweg omdat het succes van Nappy’s.nl te groot is om in je eentje voort te zetten. Besef je dat wel, Ilk? En besef je ook dat je naast dit alles zo’n lieve, betrokken en grappige mama bent voor nu drie mannetjes.

Ik denk dat jij een mooi voorbeeld bent van hoe het moederschap samen kan in combinatie met iets dat de mama graag doet. Ja, het is hard werken, ploeteren en er zullen vast wat tranen vloeien en wasbare luiers door de kamer vliegen van frustratie. Zolang het geen volle luiers zijn is dat dan ook niet het einde van de wereld. Of van je lichtblauwe bank. You got this, momma! Een powervrouw ben je. Hoewel het een afgezaagd woord is en sommige mensen er lichtelijk allergisch voor lijken, ben jij het toch. Aan het einde van de dag hangen de schone wasbare luiers te drogen, zijn de pakketjes op de post, liggen de mannetjes (gewassen, geliefd en met een vol buikje) in bed en knal jij nog even door met Nappy’s.nl. Als de titel powervrouw hier niet past weet ik het ook niet meer. En goed genoeg is soms ook gewoon goed genoeg. Dan ben je nog steeds een powervrouw en een supermom!

Ode aan jou Ilka. En een ode aan mama’s van 3 kindjes. Ode aan mama’s van 1, 2, 4, 5 of weet ik hoeveel kindjes. Ode aan de mama’s die thuis werken, buitenshuis werken of juist bewust niet werken. Ode aan de studerende mama’s. Aan de jonge mama’s, oude mama’s, gemiddelde leeftijd om kids te krijgen-mama’s. Een ode aan de mama’s die het moederschap vinden tegenvallen, ode aan de mama’s die het mee vinden vallen en ode aan mama’s die van alles een beetje voelen. Ode, gewoon aan de mama’s!

En liefs, aan al die mama’s!
Alicia, team Nappy’s.nl

PS. Kus voor de baby!


Page Speed