Nooit meer een pamper

Nooit meer een pamper

Eindelijk. Het is zover. Na een drukke periode breekt de meivakantie aan! Ik rij het pad op bij de opvang en als ik binnen ben zit ze al naar me te lachen. Dit is toch altijd zo’n heerlijk moment. Lekker knuffelen, inpakken en naar huis. Ik pak haar op en schrik…! Heeft ze wel een luier aan??? Ze voelt zo ‘dun’. Lachend vertellen de leidsters me dat ze het even vergeten waren bij de laatste verschoning. Tegelijkertijd vragen ze verbaasd: ‘Heeft ze dan NOOIT een pamper om’? Eh...nee. Eigenlijk niet. Ook niet in de vakantie? Nou, nee.

Hoewel ik drie dagen werk, ben ik soms op de andere dagen nog drukker. Ik rij naar oma, we gaan baby zwemmen en doen overal en nergens boodschappen. We drinken kopjes koffie bij vriendinnen, ontmoeten mensen voor de lunch (want eten moet je toch, nietwaar?) en doen ook nog ‘echte’ uitjes, bijvoorbeeld naar Fien en Teun. ‘Jij bent echt nóóit thuis’ is een veelgehoorde uitspraak van mensen die me goed kennen. Met deze vakantie voor de deur heb ik ook weer heerlijke dingen in het vooruitzicht. Mooi weer, fietsen, wandelen, koffie drinken en…. OP PAD. Suze lijkt (meestal) op haar moeder, begint al te dansen zodra ik vraag: ‘Ga je mee?’. En altijd, ja echt, nemen we gewoon wasbare luiers mee. No problem.

Hoeveel luiers neem je dan mee?

Afhankelijk (uiteraard) van hoe lang ik wegga, neem ik luiers mee. Meestal verschoon ik haar vlak voor we weggaan en stop ik er 4 in mijn tas. Ik ken mezelf inmiddels lang genoeg om te weten dat ik vaak langer weg ben dan ik denk, of een tweede uitje aan het eerste vastplak.

Hoe neem je de luiers mee?

Heel simpel, ik doe ze gewoon (kant-en-klaar) in de luiertas.

Welke luiers neem je het liefst mee als je op pad gaat?

Hoewel tweedelig lang mee gaat, houd ik zelf van SIO of pocketluiers voor onderweg. Het merk maakt me dan niet zoveel uit, maar deze zitten toch opmerkelijk vaak in mijn tas: Close pop-in, Buttons en Rumparooz.

Wat neem je nog meer mee?

Ik neem geen wasbare billendoekjes mee, hooguit om haar neus mee schoon te vegen. Wat ik wel meeneem is een wetbag, het liefst een grote. Ik heb er nu een van Buttons, en die bevalt heel goed. Er passen in elk geval meer dan 5 luiers in (ik heb hem nog nooit vol gehad).

Heb je nooit gedacht ‘had ik maar pampers’?

Nee. Simpelweg omdat ik ze thuis nooit gebruik, ik niet weet hoe dat is vind ik dit alles behalve ingewikkeld. Ik hoef niet te kijken of er een plek is om een luier weg te gooien en verschonen is net zo makkelijk met wasbaar.

Wat gebruik jij voor onderweg?