Naar de opvang of oppas met wasluiers, kan dat?

Naar de opvang of oppas met wasluiers, kan dat?

Suze is 8 maanden oud. 8 maanden! De wasluiers gaan gesmeerd. Van routines met wassen tot de verschillende systemen; alles hebben we onder de knie. Manlief is tevreden met de luiers en trots op deze dame die erover mag bloggen (lief toch?!).

En toch….. Elke keer komt er weer wat nieuws om de hoek kijken…..

Op een doordeweekse dag in september sta ik al een poosje naar het wasrek te staren. Het ziet er super uit, al die luiers.  Maar welke moet ik nou gebruiken voor mijn schoonmoeder? Toen ik haar - een beetje opgelaten - vroeg of ik Suze op haar oppasdag ook wasluiers om mocht doen, juichte ze dit alleen maar toe. Maar nu het zover is weet ik niet of dit wel gaat lukken. Is het niet veel uitlegwerk…? En welke moet ik nu kiezen? Tegelijkertijd denk ik hop hop, gewoon doen. Keuzes maken. Pak ik de Bamboozles (tweedeligsysteem) of de Alvababy pockets (het woord zegt het al, pocketluiers)…?

 

Zonder speciale reden kies ik de bamboozles, pak er 5 in met 2 overbroekjes en doe deze in de wetbag (met dubbele rits, daarover in een latere blog wellicht meer). Dan pak ik mijn opschrijfboekje en grinnik even. Tegen iedereen zeg ik: ‘ het is zooooooo’n makkelijke dametje, echt’ . En tegelijkertijd staan er al pagina’s vol geschreven met de gebruiksaanwijzing van dat lieve kleine ding. En dan nu nog een verhaaltje over de luiers.

 

Er zitten 5 bamboozles in de wetbag (bijtjes, druppels, wolkjes). Elke verschoonbeurt krijgt ze hiervan een nieuwe om. (…..hierna stonden er nog 10 regels hahahaha) Van de overbroekjes heb je er maar twee. Als je haar verschoont, hang je het overbroekje dat ze omhad even uit, de nieuwe doe je om. De verschoonbeurt erna gebruik je het eerste broekje weer. (……)

 

M’n schoonmoeder is blij met de instructies. Ik merk ook dat het helpt dat het opgeschreven staat. Zo kan er in de weken die volgen nog even gespiekt worden. En na een poosje als het even niet uitkomt met de was, gaan ook  de pockets mee. In het boekje komt er een verhaaltje bij. En nog wat weekjes later heeft m’n schoonmoeder zowaar voorkeur. En noemt ze ook vaktermen als ‘ tweedelig’ of ‘ overbroekje’ . Top toch :D

 

Het maakt voor mij de overstap naar de opvang alleen maar makkelijker. Want na de kerst ga ik haar een dag per week ‘ wegbrengen’ . En eerlijk is eerlijk, als je daar de luiers ziet die er doorheen gaan op een dag, word ik weer blij dat ik daar niet aan meewerk. Bij de intake kijken ze even op als ik erover begin, maar laten ze weten dat ze hier al ervaring mee hebben en er graag aan meewerken.

 

Hier kies ik niet voor het tweedelig systeem, maar voor de pockets. Inmiddels ben ik zelf ook heel veel merken ‘ wijzer’ . De volgende keer komt er een review aan van een luier die ik graag meegeef: de Lighthouse Kids Company AIO. Na de wendag werd mij weer duidelijk hoe makkelijk het is. Hoe graag iedereen mee wil werken. Eigenlijk overal  waar ze verschoont moet worden: oppas, opvang, creche, moeder, schoonmoeder.  Alleen maar positieve reacties! Spread the word zou ik zo zeggen! Hoe zeggen ze dat ook alweer: onbekend maakt onbemind….toch?