Luierzakken: heel handig voor meer dan alleen luiers!

Een luierzak (of wetbag, maar net hoe je het noemen wilt) is hoogstwaarschijnlijk niet iets dat je meteen op de uitzetlijst zet. Snap ik ook, toen ik zwanger was van Mila stond het er ook niet op. Nu weet ik inmiddels wel dat ik heel wat nutteloze producten had kunnen schrappen en in plaats daarvan een luierzak had kunnen toevoegen. Luierzakken zijn wat mij betreft onmisbaar bij het wasbaar luieren en ook nog eens ontzettend handig voor een heleboel andere dingen! Oja: ik heb ook nog een mini nieuwtje wat betreft blogdinsdag!
 

Waarom een luierzak?


Nappy’s.nl heeft een breed assortiment aan luierzakken. Maar liefst 7 prachtige merken in verschillende prijscategorieën. Maar: welke je ook aanschaft, je koopt een prima product! Luierzakken zijn wat mij betreft dus onmisbaar wanneer je wasbare luiers gebruikt. Zowel thuis, als onderweg is het dé manier om gebruikte, vol geplaste en gepoepte, luiers in te verzamelen. Als de luierzak vol zit (bij thuisgebruik) of wanneer je terugkomt van je uitje/familiebezoek/dagje opvang (bij gebruik onderweg) schud je de luierzak leeg in de wasmachine en die kan je meteen aan knallen. Geen vieze handen dus! Natuurlijk zou je ook wegwerp zakjes daarvoor kunnen gebruiken, maar dat vermindert het milieu-positieve effect natuurlijk wel.

Luierzakken worden nog wel eens verward met wasnetten. Een wasnet is echter niet water- en geurdicht en raad ik ook zeker niet aan voor gebruik onderweg. Een wasnet kan je met luiers en al in de trommel van je wasmachine stoppen, bij een luierzak is het echter aan te raden om de zak even leeg te gooien in de wasmachine!

Wat voor luierzak kies je?


Er bestaan dubbele en enkele luierzakken. Het verschil is vet simpel: een enkele luierzak heeft 1 vak en een dubbele heeft er, je raadt het vast al, twee! Het voordeel van een dubbele luierzak is dat je de schone luiers ook kan opbergen in de luierzak, zonder dat deze vies worden. Lekker geordend in de luiertas! Een enkele is overigens ook prima in gebruik hoor, dan stop je de wasbare luiers gewoon los in de tas.
Nog iets waar je rekening mee kan houden is de grootte van de luierzak. Er bestaan namelijk zakken die gemiddeld groot zijn, waar meestal 3-5 luiers in passen, maar ook grotere exemplaren waar er 9-15 in passen. Hoeveel er precies inpassen verschilt per merk. Voor thuis lijkt een grote me het meest ideaal, net als voor op de opvang. Voor onderweg is een dubbele en/of kleine luierzak het meest handig wat mij betreft.


Het leukste aan de luierzakken vind ik toch wel het feit dat dezelfde printjes gebruikt worden als op de luiers. Heerlijk voor mama’s en papa’s die van matchen houden. Of juist wanneer je een tof printje hebt gezien en je écht geen nieuwe luier/overbroekje meer hoeft aan te schaffen. Alle luierzakken zijn water- en geurdicht. Hiermee voorkom je lekkages in je tas en hoeft ook niemand te ruiken dat je mini net een enorme poepexplosie heeft gehad. De zakken sluiten allemaal met een rits!

Talloze mogelijkheden voor gebruik luierzak


Wat heel handig is aan het waterdichte aspect is dat je luierzakken kan blijven gebruiken als je kindje al zindelijk is. Grote luierzakken zijn bijvoorbeeld vet handig voor natte kleding of zwemspullen. Zo blijft de rest van de inhoud van je tas lekker droog. Maar ook wanneer je bepaalde spullen, zoals een telefoon of portemonnee, wil beschermen tegen water (en zand) is een luierzak handig. Ook voor spullen die gemakkelijke zoekraken in een tas kan een luierzak handig zijn. Losse pasjes zoals je OV chipkaart, sleutels, elastiekjes… In zo’n geval is een mini luierzak van Petit Lulu wellicht handig!
 

Overzicht luierzakken Nappy’s.nl


Ben jij eruit? Ga je voor een kleine of grote? En kies je voor een dubbele, of enkele luierzak? Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van alle merken die Nappy’s.nl verkoopt en details die handig zijn om een keuze te maken. Mét klikbare linkjes!
 
    Merk Enkel/dubbel    Grootte   Max aantal         luiers        Lus?       Prijs
Alvababy dubbel gemiddeld 5 ja €9,90
Buttons medium enkel gemiddeld 5 ja €11,95
Buttons large enkel groot 9 ja €14,95
Kanga Care enkel groot 15 ja €21,95
Lightghouse dubbel groot 10 ja €19,95
Milovia enkel gemiddeld 5 ja €11,45
Petit Lulu* enkel dicht: klein
open: gemiddeld
dicht: 2
open: 6
ja €15,90
Petit Lulu Klein** enkel klein x nee €7,90
TotsBots enkel gemiddeld 5 ja €14,95

* De luierzakken van Petit Lulu kunnen door middel van drukknoopjes dubbelgevouwen vastgeklikt worden waardoor de luierzak klein is. Heb je meer ruimte nodig, klik dan de drukknoopjes los waardoor de luierzak ruimte heeft voor 6 luiers.
** De luierzak die hier bedoeld wordt is niet geschikt voor wasbare luiers, maar juist voor kleine accessoires, spullen die droog moeten blijven, etc.

Mini nieuwtje over blogdinsdag

En dan nu de mini mededeling over blogdinsdag. Wellicht is het je al opgevallen dat het vandaag geen dinsdag is. Het is woensdag! Blogdinsdag zal vanaf nu veranderen in blogwoensdag! Nog altijd zal er elke 2 weken een blog verschijnen op Nappy’s.nl over wasbare luiers, ouderschap, noem het maar op, enkel de dag verandert! Het bloggen doe ik nog altijd met liefde en plezier, het is tijd technisch voor mij alleen wat fijner als we op woensdag een blog online zetten!

Gebruik jij eigenlijk luierzakken?

Liefs,
Alicia, team Nappy’s.nl
 


Page Speed