Keuzestress

Keuzestress

Starend naar het scherm van m’n laptop zit ik te mijmeren over de middag. Hoe deel ik het in? Eerst de was….of de vaat doen.. (#tijdelijkekeuken #geenvaatwasser) of even naar de bieb.


Helaas, hoewel ik het meeste zin heb om even naar de bieb te gaan, ligt mevrouwtje te slapen. Suze kennende kan ze slapen als een blok beton, en als ik wacht tot zij wakker is, is misschien de bieb wel dicht. Hmm..maar soms is ze ineens klaar met slapen, en dan zou het dus wel kunnen... Een half uurtje wachten dan, en als ze niet wakker is geworden moet ik straks op de valreep maar snel even heen en weer lopen. Of ik kan haar nu heeeeel voorzichtig eruit halen en dan….. Nee, want zo graag wil ik ook weer niet…toch? #dilemma #Zuchtmeteenhoofdletter


Ik staar maar weer naar m’n scherm en kijk naar de vakantiefoto op de achtergrond. Een te gekke foto met een Frans dorpje op de achtergrond, en manlief met nichtje op zijn nek op de voorgrond. Pak ‘m beet 5 jaar geleden gemaakt. Toen wisten we nog niet eens of we kids zouden krijgen, al was het een vurige wens van ons beiden. En moet je nu eens kijken, denk ik bij mezelf. Er ligt een wolk van een baby in de wieg te slapen.


Alle clichés zijn waar: ze is (nu al :D) superknap, heel slim en bijzonder leuk! Plannen kan je inderdaad vergeten met een baby en echt ja, wat is die maxi cosi KAPOTZWAAR!! Maar wat een hoop onzin heb ik ook gehoord! Vooral toen het ging over wasbare luiers. ‘Ga je dat doen? Wat VIES!’ is toch wel de meest gehoorde opmerking. Als ik uitleg dat ongeveer 6000 pampers weggooien niet m’n ding is, krijg ik verschillende ‘tegen argumenten’ terug. Bijvoorbeeld dat een wasmachine toch echt stroom nodig heeft en dat een droger ‘toch ook heel slecht is’. Maar vaak raken we verder in gesprek, over het waarom.


Want waarom ging ik eigenlijk katoenen luiers gebruiken? Eerlijk is eerlijk, als m’n zus bij dat lieve nichtje niet wasbaar geluierd had, was ik er nooit opgekomen om dit te gaan doen. Genoeg andere redenen zijn er gelukkig ook. Want inderdaad, die vuilnishoop aan luiers, daar werk ik liever niet aan mee. Mijn antwoord bestaat toch vaak uit dezelfde argumenten:

  • Ik wil geen 6000 luiers weggooien, wasbaar luieren is beter voor het milieu
  • Kijk maar eens op internet naar zo’n rekenmodel, het is goedkoper en echt minder schadelijk voor het milieu (na de opmerkingen over de wasmachine, water en de droger)
  • Hopelijk is onze poppedop eerder zindelijk
  • En last but not least….ik vind het best leuk om dingen wat anders dan anders te doen
  • O ja…. EN DIE PRINTJES

Dan hoor ik door de babyfoon m’n mobiel afgaan. Lekker handig, mobieltje opladen in de slaapkamer…. Hello lieve kleine Suze! Ben je wakker? Dag planning, dag was, wij gaan lekker een eindje wandelen…naar de bibliotheek!Page Speed