HELP! Alles verandert!

HELP! Alles verandert!

Al vanaf het moment dat je zwanger bent verandert alles, de hele tijd. Als je baby geboren is, wordt dit alleen maar erger. Net als je denkt te weten hoe je kind alles doet, verandert het weer. Alle andere moeders zeggen dan: het is een fase, het gaat weer over. Maar dat dit ook met de luiers zou gebeuren…

De luiers, het loopt als een trein. Ik ben mega tevreden en gebruik alle merken door elkaar. Overdag pocket luiers en SIO’s; ‘s nachts tweedelig. Bamboozles, anavy, petit lulu, het maakt niet uit. Alles werkt en ik vertel aan iedereen die het horen wil hoe fantastisch het is om wasbaar te luieren (doe ik overigens nog steeds hoor). Suze groeit op, wordt 1 en de luiers passen nog goed. De verkleinstand gaat eraf, we luieren verder en ze gaat van kruipen, naar lopen achter een karretje naar losse stapjes. Ze gaat van veel slaapjes, naar twee slaapjes, naar 1 slaapje en begint te brabbelen. Ongeveer op het moment dat ze zelf ‘luier’ kan zeggen, gebeurt het. Bijna anderhalf en al drie dagen achtereen hetzelfde probleem. Natte romper en pyjama in de ochtend. Ik begrijp er niks van. Overdag gaat het super, het potje wordt goed gebruikt (de nummer twee doet ze keurig op een vast moment). Maarja. Die nachten he. Het begint langzaam te dagen. Suze is een spaarder. Ze spaart heel veel plas op, en plast dit in de nacht uit. De luier raakt verzadigd en ze is een buikslaper. Het drukt en nét dat randje boven bij haar navel, daar lekt ze door. Met als gevolg iedere morgen nu een natte plek op haar romper en vochtige pyjama. We wassen genoeg, maar toch is het vervelend.

Oplossingen! Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en probeer ik verschillende dingen om het op te lossen.

 

  1. Andere luier. In plaats van de bamboozle, doe ik haar alleen nog een anavy (one size) of petit lulu (one size) luier aan in de nacht. Het gaat soms beter, maar helaas, ook nu nog lekt ze nog wel eens door, wat ik dus echt wil voorkomen.
  2. Bijboosten. De voorgevormde luier die ik omdoe gebruik ik met alle extra inleggers die erbij zitten (lange + korte). Daarnaast doe ik er als het niet werkt, nog een 3-laags little lamb inlegger bovenop. Dit werkt want ze blijft goed droog.
  3. Speciale nachtluier. Van de luiers genoemd bij nummer 1 is een nacht/maxi beschikbaar. Deze zijn echt zo fantastisch als je denkt, maar ook echt best groot. Ik vind het nu voor Suze lastig om hem goed passend te krijgen. Echter, met een fijn (groot) overbroekje, lukt het me zeker. Deze luiers nemen ongeveer 2x zoveel op! Wat een geluk! Droog in de ochtend :-)
  4. Wolbroekje. Doordat het wolbroekje heerlijk hoog zit, heeft ze geen last van doorlekken bij dat randje. Ik heb er wel een, maar ben nogal vergeetachtig. Het lanoliseren schiet er dan bij in, waardoor ik dan dus weer kies voor een PUL broekje.

 

Nummer 1/2/3 zijn voor mij goede opties. Het lukt nu goed om haar droog te houden tot de ochtend. Maar, ik hoor je hardop denken: wat nu als dit ook niet meer voldoende blijkt te zijn? Nou...

Er is een nieuwe veelbelovende luier op de markt. En ik mag deze gaan uittesten! Het is de RAWr Nappies Soakmaster 1000. Deze past al heel snel (vanaf 6 kg) en is uitermate geschikt voor buikslapers. Hij ligt klaar dus…...I’ll keep you posted!Gerelateerde producten

Page Speed