Drukknoopjes of klittenband?

Drukknoopjes of klittenband?

De laatste tijd gebeurt het steeds vaker. Het begon zo rond de tijd van de cakesmash, en het is nog niet over. Helaas. Het wordt alleen maar erger. Had.ik.maar.meer.luiers.met: DRUKKNOOPJES!!

De aanschaf van luiers ging bij mij vrij vlot. Ik ben geen keuze wonder, maar ik wist (of dacht te zeker weten) dat ik een tweedelig systeem wilde. Net als veel andere startende luier moeders kwam ik uit bij bamboozles, het tweedelige luiertje van Totsbots. Check ze hier. Echt een fijne luier! Suze kon hem meteen aan doordat ik de voorgevormde luier verkleinende met drukknoopjes. Ik was helemaal verliefd op het bijenbroekje, en van de nieuwe collectie smul ik al helemaal!

En het werkt echt goed! Nauwelijks lekkage (tuurlijk wel eens door wat beginnersfoutjes), en altijd op tijd weer gewassen en droog.  De overbroekjes zijn mooi en gezellig qua kleur en in die hete zomer stak ik ieders ogen uit met dat superlieve kontje. Ik was verkocht. Na de start periode begon ik me wat meer te verdiepen in wasluiers en schafte ik ook wat andere merken aan. Met klittenband én drukknoopjes. (Eigenlijk keek ik vooral naar de printjes, maar dit zeg ik natuurlijk niet hardop).

Al gauw kreeg ik andere favorieten. Bijvoorbeeld de luier van Rumparooz! Wat een geweldig ding! Ik schaarde die al snel onder mij ‘beste’ luiers. Makkelijk pocket systeem, mooi en prachtige pasvorm. Maarja, die drukknoopjes he. Zo ook (gewone) pocketluiers van Grovia. Zo fijn, zo goed. Maarja… die drukknoopjes. ZUCHT.

Het klittenband bevalt me goed. Het is zo makkelijk op maat te stellen, makkelijk om- en afdoen. Oké in de was kleeft er wel eens wat aan elkaar omdat ik vergeet de flapjes naar binnen te vouwen en niet altijd komt het klittenband schoon uit m’n machine (wat meer te maken met mijn slordigheid dan met de wasmachine). Hoe het ook zij, er komt een beetje een tweedeling in mijn commode. Die met klittenband liggen vooraan.

Tot zover.

Want het is nu geheel anders! Tot op een paar weken geleden was alles wat hierboven stond van toepassing hier thuis. Op een kleine grom na als ik weer eens wat inleggers ‘gevangen’ had met klittenband in de was, bleek het klittenbandsysteem perfect. Maar nu? Suze plukt aan ALLES! Ligt ze op het aankleedkussen, heeft ze haar luier al uit voor ik een billendoekje nat heb gemaakt. Handig wel, als de luier uit moet.

Maar je raadt het al, daar blijft het niet bij. Ook de luier die ik omdoe, wordt vakkundig losgepeuterd. Na een beslist ‘Nee Suze, dit doen we niet’ kan het twee kanten opgaan.

1.KRIJSEN (want ja, je mag iets niet en da’s best heel erg natuurlijk…

2. Het gaat gewoon door.

Inmiddels liggen de luiers dus weer door elkaar in de kast, maar pak ik juist eerder de luiers met drukknoopjes. En die werken ook heerlijk! Wist ik al wel, en toch verrassen ze me weer. Ik geniet ook van de printjes die ik al een poosje niet had gezien. Buttons zijn mijn nieuwe favoriet. O, en als ik echt niet kan kiezen?? De Grovia O.N.E. heeft het allebei: drukknoopjes én klittenband!

Succes met kiezen!

Wat gebruik jij het liefst?