De was - Deel 2

De was - Deel 2

Wasroutine

Ken je dat gevoel? Dat iemand iets aardigs doet, maar je meteen ziet dat er iets misgaat? Wat doe je dan…? Laat je het voor wat het is en regel je het zelf later op de goede manier, het is tenslotte goed bedoeld. Of zeg je er meteen iets van, wat misschien wat ongemakkelijk is? Ik had dit weekend een memorabel luierwas momentje…

Al eerder schreef ik iets over de was. Ik denk nog wel eens terug aan het tijdperk dat ik alleen in het weekend waste. Of de was zo lang mogelijk niet deed, gewoon, omdat ik er geen zin in had. Dat waren nog eens tijden haha! Sinds die blog was ik denk ik 4x per week (luiers en kleding). De wasroutine van mijn luierwas is uiteraard wel anders dan die van kleding. Eerst een half schepje waspoeder voor gekleurde was samen met een half schepje blauwe biotex. De blauwe biotex heb ik ooit ergens gelezen en mijn luiers zijn altijd schoon. Is het echt nodig? Geen idee, maar het werkt en dus blijf ik het doen. De voorwas is op 30 graden en doe ik extra kort. Dan is de machine na zo’n 15-20 minuten klaar. Daarna de hoofdwas; een volle schep waspoeder op 60 graden.

De 4x per week wassen, tja, daar gaat nu verandering in komen. Sinds dit weekend woont mijn schoonzusje in onze ‘schuur’. Ons prachtige huis is af en haar flat wordt gerenoveerd. We delen nu dus even de wasmachine, die staat in haar huis. En toen gebeurde er gisteren dit.

Toen ik thiskwam was ze de was aan het ophangen. Eerst keek ik blij en was ik verrast. Lief…..! Al snel dacht ik er anders over, want…. ik had enkel nog de voorwas gedaan van de luiers; de spoelwas. De échte was (op 60 graden) moest nog gedaan worden. En meteen begon het dubben. Wat ga ik doen. Zeg ik het, of laat ik het. En hoor ik meteen mijn man in m’n oor ‘je kan maar beter gewoon eerlijk zijn, da’s echt het makkelijkst hoor’.

Daar gaan we. Eh… je hoeft dit niet op te hangen hoor! Er komt een heel verhaal, dat ze even wat tijd had en dit als aardigheidje deed. Alleen...ze zag nog wel wat poep, zo vertelde ze (!!). Ik begin te lachen. Klopt, deze luierwas is nog niet klaar. Het moet nog gewassen worden. Ze valt even stil en begint te lachen. Lekker fris hoor. Samen brengen we de was weer terug, hop poeder er in en machine aan. We hebben meteen even tijd voor thee. En de was? Die heb ik uiteindelijk zelf opgehangen.

Hoe is jullie wasroutine? Ik ben benieuwd!Page Speed