Bijscholing; Bare and Boho - Seedling Baby - Elskbar

Bijscholing; Bare and Boho - Seedling Baby - Elskbar

Het doosje staat al een poosje op tafel. Ik heb mezelf in moeten houden om hem niet open te maken. Het zijn luiers. Nieuwe luiers. Niet zomaar nieuw, maar écht nieuw. Dat wil zeggen, luiers die ik niet eerder heb gezien: nieuwe merken! (Of nou ja, merken waar ik een alleen nog maar een glimp van heb opgevangen bij het jaarlijkse Nappys.nl uitje). Jaja, na een poosje geen luiers aanschaffen is bijscholing nodig. Ik wil natuurlijk wel up-to-date blijven met alle luiers. En nu zijn ze hier. Bestemd voor Suze natuurlijk, dus zij mag het pakketje open maken, maar ze slaapt nog.

‘Maaaaamaa. Ik ben waaaaaaakker’ hoor ik vanuit haar kamer. Eindelijk. Ik haal mientje uit bed en we crossen naar beneden. (Met iets meer beleid dan voorheen, sinds we van de trap vielen en zij in het gips moest, maar da’s weer een ander verhaal). Wat is dat? Een pakketje! Voor jou! Samen maken we het open. Eerst zien we het altijd leuke kaartje wat bij een Nappys.nl bestelling zit. Dan komen de luiers één voor één tevoorschijn:

- Bare and Boho SIO (4-18 kg)

- Seedling Baby Multifit pocketluier (4-16 kg)

- Elskbar One Size (6-18 kg)

Wauw. Ze zien er prachtig uit. Ik ga ze lekker gebruiken en dan een 1, 2 en 3 maken. Heel benieuwd, want op het oog zijn ze alledrie mooi, zacht en zullen ze Suze goed passen.

In gebruik

Ik ben normaal niet zo van de AIO, maar deze Elskbar is een beetje een combinatie tussen een SIO en AIO, dus daar komen we wel uit. De Seedling Baby is heerlijk zacht en heeft een prachtige print. Bare and Boho ziet er ook schattig uit, bovendien lekker zacht van binnen. Ik ben benieuwd wat Suze zal kiezen. Suze gaat als eerst voor de Seedling Baby pocketluier. Ik ben benieuwd hoe deze luiers allemaal passen. Veel luiers gaat tot ongeveer 16 kg, maar een aantal luiers die ik graag gebruik sluiten niet meer zo fijn/makkelijk. Deze luier van Seedling Baby zit echter perfect. Heerlijk ruim. Deze kan ze echt nog wel even aan. Och, en zo zacht! Na het wassen blijft deze luiers heerlijk zacht en rekbaar. Dit wordt een van mijn nieuwe favorieten, I’m telling you. Ik zet deze op nr. 1.

Dezelfde dag, maar ook de dagen/weken erna gebruiken we natuurlijk ook de Elskbar en Bare and Boho luier. Beiden passen goed. De Elskbar bevalt heel goed, zacht en fijne inleggers erbij (lange en korte). Voor Suze gebruik ik ze gewoon beide in de luier, dan hoef ik niet al te snel te verschonen. Maar als ze een leuke skinny aan wil (of als ik wil dat zij die aandoet haha) doe ik lekker enkel de korte inlegger erin. Wat een prachtige luier, een mooie nummer 2. De Bare and Boho bevalt ook goed, maar eindigt op 3. Nou klinkt dat ‘slecht’ maar dit is ook gewoon een hele fijne luier. Past mooi, en deze zit nog heerlijk ruim. Klopt ook wel, want deze kan tot ongeveer 18 kg. Da’s een groot voordeel. Waar ik zelf minder van hou is de SIO inlegger die aan de zijkant een extra rand heeft. Het heeft natuurlijk een functie, en 9/10 keer werkt het goed, maarrrr er zitten ook een beetje plooien in. Suze heeft niet vaak hele vaste ontlasting en soms verschuift het inlegvel. Dan vind ik zo’n inlegger niet fijn omdat het dan tussen de plooien terecht komt, en daarom dus deze op nummer 3. Neemt niet weg dat we deze ook gewoon met plezier gebruiken! De was is weer even een dingetje. Nieuwe luiers van verschillende merken betekent weer even goed kijken (en soms zoeken) wat bij wat hoort. Ik voel me bijna weer een beginner. Gelukkig als je goed oplet komt het altijd weer bij elkaar uit. En op de dag dat ik even de goede inlegger niet kan vinden? Tja, daar heb ik geen bijscholing bij nodig. Ik combineer ze dan gewoon lekker met andere inleggers & prefolds. Uiteindelijk gaat het erom dat ze droog blijft, nietwaar?