Baby op komst! En nu?

Baby op komst! En nu?

In verwachting zijn van een kindje is fantastisch. Ik kan oneindig lang wegdromen bij de gedachte aan zo’n lief, klein hummeltje in mijn armen. Maar tegelijkertijd moeten er ook veel keuzes worden gemaakt: Wil ik thuis bevallen of in het ziekenhuis? Gaan we voor borstvoeding of flesvoeding? En gaan we voor wasbare luiers of voor wegwerpluiers? Voor mij waren die keuzes snel gemaakt!
Overigens tot wat onbegrip bij veel familie en vrienden, maar daar een andere keer meer over!

Even kort: wie ben ik?

Jullie zijn vast benieuwd naar wie deze tekst eigenlijk schrijft. Ik ben Femke, 23 jaar, afgestudeerd pedagoog en ik blog dagelijks voor mijn blog Online opvoeden. Daarnaast ben ik zwanger en dat vind ik onwijs tof en bijzonder. Ik neem samen met Roos het stokje over van Alicia en vanaf nu zien jullie eens in de twee weken een blog van mij verschijnen op Nappys.nl.

Wasbare luiers

De keuze voor wasbare luiers was dus al snel gemaakt. Ik krijg vaak de vraag waarom wij in hemelsnaam wasbare luiers gaan gebruiken. Maar waarom niet? Het is veel beter voor het milieu, het is beter voor je portemonnee, er zitten niet zoveel chemicaliën om de billen van je baby en er zijn zooooveel leuke printjes te krijgen!

Maar welk systeem?

Het kiezen van een systeem was nog een hele opgave. Ik moest tenslotte nog wegwijs worden in de nieuwe wereld die er voor mij open ging. Wat zijn ‘boosters’? Hoe zie je het verschil tussen een pocketluier en een overbroekje? Wat is het verschil tussen een inlegger en een inlegvel? Toen ik eenmaal een beetje wist hoe alles in elkaar zat, konden we dus verder gaan kijken. Welk systeem past er bij ons? Wat is ons budget? Hoeveel ‘werk’ mogen de luiers zijn? Welke systemen zijn erg lekgevoelig? En welke niet?

Strikluiers

Uiteindelijk kozen wij voor strikluiers in combinatie met PUL overbroekjes. De luiers zijn lekker goedkoop, passen vanaf de geboorte, nemen snel vocht op, drogen snel en zien er heel schattig uit (stiekem speelde dat laatste ook wel een beetje mee).

Shoppen!

Vol goede moed gooide ik mijn online winkelwagentje vol. Ik stopte er 30 strikluiers in, 30 boosters in verschillende maten van verschillende materialen, 8 newborn overbroekjes, 8 one size overbroekjes, een doos inlegvellen, een luieremmer, 2 wasnetten, een wetbag en wasbare billendoekjes van Billiesbox.

Zo blij als een klein kind

Een paar dagen later stond alles op de stoep. Wat een enorm pakket! Van het uitpakken werd ik zo blij als een klein kind. Wat zijn die strikluiers toch schattig en wat zijn die overbroekjes vrolijk! Ik zocht alles uit, gaf alles een plekje en stuurde wat foto’s naar vrienden. Die snapten niet helemaal dat ik zo blij was met een doos wasbare luiers, maar ach, dat mocht de pret niet drukken! Nog een paar weken wachten Ik ben nu aangekomen in het derde trimester van mijn zwangerschap en het duurt nog even voordat ik de luiers uitgebreid kan gaan testen. Alle luiers en boosters zijn inmiddels meerdere keren gewassen, zodat ze voldoende absorberen en ze liggen nu schoon in de kast. Ik kan niet wachten tot ons wasbaar luieravontuur kan beginnen en ik neem jullie natuurlijk graag mee op reis!


Hoe begon jouw wasbaar luieravontuur?Page Speed