5 wasbare producten voor de vrouw

5 wasbare producten voor de vrouw

De meeste lezers van de blogs op Nappy’s.nl gebruiken al wasbare luiers. Dat is een enorme winst voor het milieu! Maar wist je al dat er veel meer wasbare producten verkrijgbaar zijn? Niet alleen voor kinderen, maar ook voor vrouwen zijn er wasbare producten. In deze blog zet ik er 5 op een rijtje.


1. Cup

Laten we beginnen met mijn favoriet: de menstruatiecup. Dit is een een soort bekertje met een steeltje eraan, gemaakt van soepel materiaal, dat je in je vagina inbrengt. Als je de cup ziet, heb je misschien geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt, maar na een paar keer
oefenen krijg je het vanzelf onder de knie. Dit bekertje vervangt dus eigenlijk je tampon of maandverband. Het fijne van een cup vind ik dat je hem tot wel 12 uur achter elkaar kunt dragen. Als je op je werk bent, hoef je er dus helemaal niet aan te denken. Na die 12 uur (of eerder als je hevig menstrueert) spoel je de cup af en breng je hem opnieuw in. Een cup gaat jaren mee en is dus net als wasbare luiers goed voor je portemonnee en voor het milieu.


2. Wasbaar maandverband

Als je een cup geen prettig idee vindt, zijn er nog genoeg andere opties. Wasbaar maandverband bijvoorbeeld. Wasbaar maandverband werkt precies hetzelfde als wegwerp maandverband. Het enige verschil is dat je ze in de was gooit in plaats van in de prullenbak. Als je niet thuis bent, kun je het vieze maandverband in een wetbag bewaren. Naast dat wasbaar maandverband beter voor je portemonnee en voor het milieu is, vinden veel vrouwen het ook een stuk comfortabeler.


3. Wasbare tampons

Wasbare tampons werken vaak net iets anders dan de wegwerp variant. De wasbare tampons van ImseVimse bijvoorbeeld rol je zo strak of los op als je zelf wil. Daarna draai je een koordje rond de tampon. Vervolgens kun je de tampon inbrengen. Net als het wasbare maandverband kun je ze na gebruik in een wetbag bewaren.


4. Wasbare zoogcompressen

Ik heb er zelf geen ervaring mee, omdat ik maar een dag of 3 zoogcompressen nodig heb gehad, maar wasbare zoogcompressen schijnen heel fijn te zijn. Ze zijn prettiger voor je huid dan de wegwerp variant. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.
De juiste zoogcompressen kies je op basis van je cupmaat en hoeveel absorptie je nodig hebt.


5. Wasbare wattenschijfjes

Tenslotte de wasbare wattenschijfjes. Deze heb ik toevallig vorige week getest en ik ben er heel enthousiast over. Het voelt lekker zacht aan je ogen, ze halen je make-up er minstens net zo goed af als de wegwerp variant en je kunt nooit vergeten om nieuwe te kopen. Dat laatste gebeurde mij namelijk regelmatig.

Wat zijn naast wasbare luiers jouw favoriete wasbare producten?Page Speed